Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalat a magyarországi kiskereskedelmi cégek közül elsőként állít napi rendszeres forgalomba e-kamionokat, és ezzel szolgálja ki üzleteit. Egyedül a WIN Capital Kft.-nek volt erre megoldása - írja az Aldi közleményében.

A vállalat már 2017 óta teljes hálózatában és központi épületegyüttesében is zöldáramot használ, amivel több mint 40 százalékkal csökkentette CO2-kibocsátását. 2018 óta pedig karbonsemleges a működése, mivel klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezte operatív működésből származó üvegházhatású gázkibocsátását.

 

 

 

Emellett 18 üzleténél telepített 50 kwp teljesítményű napelemeket, amelyek az érintett áruházak mintegy kéthavi áramigényét biztosítják fenntartható forrásból.

A kiskereskedelmi lánc most a magyarországi élelmiszeráruházláncok közül elsőként elektromos kamionokat állít üzembe, amelyek üzletei napi áruellátását biztosítják majd.

Az első kamion – egy nyergesvontató– még 2021-ben üzembe áll a biatorbágyi logisztikai központnál. A nyergesvontatót eredetileg dízelüzeműként helyezték forgalomba, majd a teljes hajtáslánc átalakítása és akkumulátorokkal történő kiegészítése után vált a jármű kizárólag elektromos meghajtásúvá. 

Az elektromos kamion egy töltéssel 200 kilométert tud megtenni, és mindössze 2 óra alatt 100 százalékra tölthető az akkumulátora. Az elektromos hajtás egyetlen nyergesvontatónál havonta mintegy 3600 liter üzemanyag-megtakarítást jelent a dízelüzemű változathoz képest, egyúttal havi 13,7 tonnával kevesebb a lokális CO2-kibocsátása a járműnek.

Az első kamion a Budapesten és Pest megyében található Aldi-egységeket fogja napi szinten áruval ellátni, a későbbiekben pedig újabb e-teherautó csatlakozik a flottához - írják.