Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Flanco jövőre tervezi a magyarországi ügyfeleknek szóló webáruháza megnyitását - írta a Maszol. A Flanco elektronikai termékeket, háztartási gépeket, valamint IT&C árukat árusít. A céget a Flamingo nevű cég működteti, amelynek alapítója Florin Andronescu. Az eMag után a Flanco lehet a második romániai kiskereskedő, amely szerencsét próbál a magyar piacon - jelentette be Dragoș Sîrbu, a Flanco vezérigazgatója.

„Első lépésben online jelenünk majd meg a magyar piacon, több részlettel akkor fogok szolgálni, amikor eljön az ideje. Inkább bizonyosságokról szeretek beszélni, mint tervekről. Az azonban tény, hogy a magyar hatóságoknál már befejeztük a cég bejegyzését.” Magyarország lenne a vállalat az első külföldi piaca. .

Az 1990-es évek elején alapított Flanco a második legnagyobb, elektronikai termékeket forgalmazó áruházlánc Romániában, az Altex után. A vállalatnak 160 áruháza van 110 városban, s egy webáruházat is működtet. Az elmúlt évtizedben a Flanco forgalma több mint duplájára nőtt. 2011-ben még csak 482 millió lej (35 milliárd forint) árbevétele volt, tavaly azonban már 1,078 milliárd. A vállalat több mint 1500 főt foglalkoztat.

A Flanco tervezett magyarországi terjeszkedésében minden bizonnyal szerepe van annak, hogy a vállalat többségi tulajdonosa Iulian Stanciu, a vezető hazai online kiskereskedő, az eMag vezérigazgatója. A jelenleg dél-afrikai tulajdonban levő eMag 2013 óta van jelen a magyar piacon, és sikeresen működik. A vállalat 2024-ig szeretné elérni az egymilliárd eurós árbevételt.