Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német autógyár csütörtökön közölte, hogy 26 141 járművet értékesített az Egyesült Államokban szeptemberben, 0,56 százalékkal többet az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

A Volkswagen-csoporthoz tartozó, luxusmárkákat gyártó Audi 17 340 autót adott el az Egyesült Államokban szeptemberben, ez éves összehasonlításban 16,2 százalékos növekedést jelent.

"Szeretnénk megköszönni kereskedőinknek és ügyfeleinknek a támogatást" - mondta Mark McNabb, a Volkswagen amerikai leányvállalatának ügyvezető igazgatója, aki azt ígérte, hogy kitartóan fognak dolgozni a bizalom visszaszerzéséért.

A szeptemberi adatok még nem elégségesek annak felméréséhez, hogy milyen kereskedelmi következményekkel jár majd az Egyesült Államokban kirobbant emissziós csalási botrány. Egyelőre annyi bizonyos, hogy az amerikai környezetvédelmi hatóság (EPA) nem adta meg a forgalmazási engedélyt a Volkswagen legújabb dízelüzemű járműveire.

Szeptemberben jelentősen megugrottak mindhárom nagy amerikai autógyár - a General Motors, a Ford Motor és a Fiat Chrysler Automobiles - eladásai, mert az olcsó üzemanyag és a rendkívül alacsony kamatok miatt emelkedett a kereslet a városi terepjárók és a nyitott kisteherautók iránt.

A legnagyobb autógyártó, a General Motors közölte, hogy az egy évvel korábbinál 12 százalékkal több járművet - 251 310 darab autót - adott el szeptemberben. A Ford összes eladásai 23 százalékkal (221 599 darab), a Fiat Chrysleré pedig 14 százalékkal (193 019 darab) emelkedtek