„A lézernyomtatók piacának elhagyása elkerülhetetlen volt. Vállalatként elkötelezettek vagyunk a fenntartható innováció és a cselekvés iránt, amely nem fér össze a lézernyomtatók értékesítésével. Az üzleti tintasugaras nyomtatóknál több energiát fogyasztanak, és több kellékanyagot használnak fel” – mondta Rob Clark, az Epson EMEA vezető alelnöke.

„Cégünk mostantól 100 százalékban a piezo hőmentes tintasugaras nyomtatókra összpontosít, és a megfelelő technológiánk segítségével hatékony, fenntartható nyomtatási megoldásokat biztosítunk partnereink és végfelhasználóink számára.”

Az üzleti tintasugaras nyomtatók piacán az előrejelzések szerint növekedés várható, méghozzá a lézernyomtatók rovására. Az IDC adatai szerint a nyugat-európai üzleti tintasugaras nyomtatók piaca évente 5,1 százalékkal fog nőni, ezzel szemben évi 0,4 százalékkal csökken majd a lézernyomtatás iránti igény. Hasonló trendeket mutat a közép-kelet-európai, valamint a közel-keleti piac is - közölte a vállalat.

Új termékcsaládot vezetnek be

A bejelentéssel egyidőben a cég új termékcsaládot is bemutatott. Az új, WorkForce Enterprise AM sorozat 40-60 lap/perc nyomtatási kapacitással rendelkező, multifunkciós üzleti modelljei biztosítják a fenntartható, hőmentes működést, a széles választék pedig minden igénynek megfelel. A nagy kapacitású tintapatronok csökkentik az anyagfelhasználás, szállítás, tárolás és a kellékanyagok kezelésének szükségességét, valamint csökkentik a rutinszerű karbantartások miatti leállást - közölte a gyártó.