A csütörtökön közzétett gyorsjelentés adatai szerint a világ legnagyobb üdítőital-gyártójának nettó működési bevétele 16 százalékkal, 9,07 milliárd dollárra emelkedett a december 31-ével végződött három hónapban. Elemzők 8,89 milliárd dollárra számítottak.

Az atlantai székhelyű vállalat 2,04 milliárd dollár nyereséget, részvényenként 47 cent profitot termelt, szemben az egy évvel korábbi 870 millió dollárral, részvényenként 20 centtel. Az egyszeri tételek nélkül számolt részvényarányos nyereség 44 cent volt a tavalyi negyedik negyedévben, összhangban az elemzői várakozásokkal.

A tavalyi egész évet tekintve 37 milliárd 266 millió dolláros nettó működési bevétel mellett 8 milliárd 985 millió dollár, részvényenként 2,07 dollár nyeresége volt a vállalatnak. A bevétel 9 százalékkal, a nyereség 39 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A Coca Cola arra számít, hogy az organikus eladások, amelyek nem tartalmazzák a devizaárfolyamok változásait és az akvizíciókat, 5 százalék körül mértékben emelkednek idén, szemben a tavaly elért 6 százalékkal. A vállalat vezetése az idei évre rekordnyereséget, részvényenként 2,25 dollár profitot vár, ez azonban 1 centtel kevesebb az elemzői várakozásoknál.

A New York-i tőzsde elektronikus kereskedésében nyitás előtt egy órával 1 százalék körüli pluszban állt a Coca-Cola árfolyama - írta az MTI.