Pontosan kilenc évvel ezelőtt, 2012. július 17-én kezdték el programozni George-ot, az Erste csoport digitális platformját. Az alkalmazás még abban az évben elindult Ausztriában, ahol jelenleg 1,93 millió ügyfél használja. George ma már Kelet-Közép-Európa hat országában érhető el, és összesen hétmillió Erste-ügyfelet segít személyre szabható pénzügyi megoldásaival. Az Erste adatai szerint a George-ot használók ügyfelek 18 százaléka értékpapírszámláját, 20 százaléka pedig üzleti számláját is az alkalmazással kezeli.

Kilenc évvel ezelőtti indulása óta George folyamatosan fejlődik: a George Labsban 250 fejlesztő dolgozik azon, hogy az alkalmazás lépést tartson a változó igényekkel. A személyre szabható szolgáltatások sikerét jól mutatja, hogy a felhasználók száma havonta átlagosan 90 ezerrel bővül, és az ügyfelek az elérhető ötből átlag 4,5 csillagra értékelik a platform által nyújtott lehetőségek és szolgáltatások színvonalát.

Magyarországon az idén debütált

Az Erste Bank magyarországi lakossági ügyfelei idén február óta használhatják George-ot. Indulása óta a mobilján már több mint 400 ezer ügyfél lépett be legalább egyszer sikeresen a platformra, és közülük közel 333 ezren havonta legalább egyszer használják azt. A belépések mintegy tizedében az ügyfelek felkeresik a George Store-t (ez jelenleg a legmagasabb arány az Erste csoporton belül), ahol egyebek mellett további számlákat tudnak nyitni, online igényelhetnek hitelkártyát és személyi kölcsönt, betétet tudnak lekötni, illetve állampapírt és befektetési jegyet vásárolhatnak – ismertette Bek-Balla László, az Erste Bank contact center és digitális csatornák igazgatója.

A folyamatos frissítések révén George havonta megújul. Februári magyarországi indulása óta a platform hazai kínálata számos új funkcióval és szolgáltatással gyarapodott, elindult például az úgynevezett Watchdog, melyben a telefonra sms-ek helyett push értesítés érkezik a különféle tranzakciókról, számlaforgalomról. A fejlesztések nyáron sem álltak le: George hamarosan a Google Pay-jel bővül, így az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével. Emellett jön a telefonon vásárláskor igénybe vehető részletfizetés, valamint egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget – tette hozzá Bek-Balla László.