Az Euler Hermes, a világ vezető kereskedelmi hitelbiztosítója Allianz Trade lett – mely egy logikus lépés, hiszen 2018 óta az Allianz csoporthoz tartozik a társaság.

A cég több mint 100 éve segíti a kereskedelmi hitelbiztosítással, illetve kezesi biztosítással a vállalatokat abban, hogy növekedjenek és megvédjék eszközeiket. Információn alapuló elemzések segítségével próbálják előre jelezni és csökkenteni a kockázatokat annak érdekében, hogy a cégek biztonságosan kereskedhessenek. 

A világ vezető hitelbiztosítójaként az Allianz Trade 52 országban van jelen több mint 5500 munkatárssal. Az új márkanévvel a társaság még többet profitálhat majd az Allianz csoport hírnevéből és erejéből, valamint kiterjedt tudás- és szakértelembázisából.

Az Allianz Trade napi szinten elemzi több mint 80 millió vállalat fizetőképességének változásait. Kereskedelmi tranzakcióik biztosításával segítik a vállalatokat abban, hogy biztonságosan kereskedhessenek. Kétes követelés esetén kártalanítják cégét, illetve segítenek a kétes követelések elkerülésében. A párizsi központú Allianz Trade konszolidált forgalma 2,9 milliárd euró volt tavaly, a biztosított globális üzleti tranzakciók értéke pedig 931 milliárd eurót tett ki.