A spanyol Banco Santander szerdai bejelentése szerint második negyedéves nettó nyeresége a vártnál kisebb, 4 százalékos mértékben esett vissza. A profit így 2,42 milliárd eurót tett ki, nagyon közel az előző év 2,52 milliárdos értékéhez. Elemzők 2,18 milliárd dolláros eredményre számítottak.

Az eredményeket nagyban javította a Nagy Britanniában és Brazíliában nyitott üzletágak teljesítménye, az amerikai leány Sovereign viszont folytatta vergődését, 26 millió eurós veszteséget termelve a negyedév során és Latin-Amerika egyéb piacain sem sikerült jól az időszak - írja a Wall Street Journal.

A nettó kamatbevétel 26 százalékkal, 6,62 milliárd euróra emelkedett, magasabbra mind az előző év 5,26, mind az előzetes várakozások 6,56 milliárd eurós értékénél. A bank árbevétele 16 százalékkal lett magasabb, 10,15 milliárd euróval. A bank az első félévben az előző évinél 4,5 százalékkal kisebb, 4,52 milliárd eurós nettó nyereséget ért el. A második félévre vonatkozóan az első hat hónaphoz hasonló eredményeket vár a társaság, az év egészére pedig 8,88 milliárd eurós nettó nyereségre számít az előző évhez hasonlóan.