Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárcavezető nagy elismerésnek és a hosszú távú gazdasági stratégia visszaigazolásának nevezte azt, hogy a több mint 150 országban jelen lévő, nagy-britanniai központú EY épp Magyarországra hozza az újabb beruházását - írja a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményére hivatkozva az MTI.

A cégnél jól képzett, nyelveket beszélő fiatalok kapnak majd munkát, akiknek biztosított lesz a folyamatos fejlődése. Ez és az ehhez hasonló beruházások szerint segítenek a fiatalok Magyarországon tartásában és a már külföldön élők hazacsábításában.

Magyarországon 156 üzleti szolgáltatóközpont működik, amelyek több mint 70 ezer embernek adnak munkát, nagyjából 14 ezernek Budapesten kívül. A szektorban dolgozók 83 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagéletkoruk 33 év, 15 százalékuk külföldi állampolgár.

Kanyarban előzünk, sőt gyorsítunk is

Szijjártó a kormány beruházásösztönzési programjának eredményeit is méltatta, és hangsúlyozta: "nem pusztán előzünk a kanyarban, de a kanyar után gyorsítunk is". Szerinte az újabb adócsökkentések tovább erősítik Magyarország versenyképességét, friss lendületet adnak a gazdaság növekedésének.