Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Meta által az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott hatósági bejelentésből kiderül, hogy a vállalat tavaly több mint 15,2 millió dollárt költött Zuckerberg védelmére otthonában és személyes utazásai során. Emellett 10 millió dollárt kapott családja biztonságának biztosítására, valamint 1,6 millió dollárt egy magánrepülőgépre, amelyet személyes utazásaihoz vett igénybe.

A védelem költségei évről-évre nőnek: 2019-ben 23 millió dollár volt, 2020-ban 25 millió dollár, és mostanra elérte a 26,8 millió dollárt. A cég ezt részben a koronavírussal kapcsolatos protokollokkal magyarázza, de a biztonsági személyzet munkája is többe kerül.

A magánrepülőzés költségei egyébként csökkennek, 2020-ban 1,8 millió dollárt, 2019-ben 2,9 millió dollárt költöttek erre. A gép egyébként Zuckerberg saját tulajdona és egy charter cég üzemelteti.

A Bloomberg azt írja, hogy Zuckerberg és a Meta operatív vezérigazgatója, Sheryl Sandberg biztonsági költségeire fordított összeg (9 millió dollár) is sokkal magasabb, mint sok más, hasonló kaliberű vezetőé.

A cég szerint a Facebookkal kapcsolatos ellenérzéseket sokan Zuckerbergre vetítik ki - olvasható a portálon.