Az Egyesült Államok egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata a Verizon is csatlakozott azon vállalatok köréhez, akik ultimátumot adtak a Facebooknak: határozatlan időre leállítják a Facebookon és az Instagramon futó hirdetési kampányaikat, amíg Zuckerberg vállalata kivételezik Donald Trumppal, és olyan bejegyzéseit hagyja az oldalon, amilyenekért mással már rég elbántak volna - írja a hvg.hu.

Az Egyesült Államok legismertebb, antiszemitizmus és rasszizmus ellen küzdő szervezete, az Anti-Defamation League (ADL) nemrég bojkottot hirdetett a Facebook ellen, mert szerintük a cég nem lép fel elég határozottan Donald Trump gyűlöletkeltő bejegyzései, valamint az álinformációk terjedése ellen. Az ADL arra buzdítja a cégeket, hogy ne hirdessenek se a közösségi oldalon, se pedig az Instagramon.

A kezdeményezéshez eddig több kisebb szervezet csatlakozott már, de a Verizon nevének feltűnése azért már olyan következményekkel járhat, amely ha gondot nem is okoz, de szabad szemmel látható lesz a Facebook könyvelésében is - írja a portál.

A Portfolio cikke szerint meg is mutatkozott mindez a tőzsdei kereskedésben, estek a Facebook részvények.