Az amerikai igazságügyi tárca szigorít a fehérgalléros bűnözéssel szembeni fellépésen. Lisa Monaco igazságügyi miniszterhelyettes elmondta: az új megközelítés lehetővé teszi, hogy még inkább "elejét vegyék a bűnözésnek az ország tárgyaló- és igazgatósági termeiben".

Monaco szerint a cégeknek mostantól teljes listát kell bemutatniuk mindenkiről, aki jogsértésben érintett, ahhoz, hogy bármiféle engedményt kapjanak az ügyészségtől az együttműködésre vonatkozóan. A miniszterhelyettes emlékeztetett, a korábbi gyakorlat értelmében elég volt, ha a vállalatok mindössze olyan személyek neveit adták meg, akik vélhetőleg "jelentős mértékben érintettek" voltak.

Az igazságügyi minisztérium vezetői "sürgetni fogják az ügyészeket, hogy bátran vonják felelősségre a bűncselekmények elkövetőit". A tárca ezenkívül azt is fogja kérni az ügyészektől, hogy vegyék figyelembe a cég teljes bűnügyi és szabályozási nyilvántartását a jogsértések kivizsgálása során. A minisztérium ezt megelőzően elsősorban a hasonló jellegű jogsértésekre összpontosított a jogsértés kivizsgálásának mérlegelése során.