A Magyar közlönyben megjelent határozat útfejlesztésre 7,2 milliárd forintot biztosít. Ebből új csomópont épül az M2-es autóúton, az ipari terület déli oldalán, innen kerékpárút vezet Gödig, továbbá kap a gyár egy új bekötőútat az északi csomóponttól.

A villamosenergia-ellátás fejlesztése 22,5 milliárd forintba kerül. Ebből 10 milliárd terheli az idei büdzsét, 12,5 milliárd pedig a jövő évit.
A gázellátás fejlesztésére 415 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A víziközmű hálózatokhoz kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés támogatása pedig 11 milliárd 984 millió forintot tesz ki. Ebből bő egymilliárd az idei költségvetést terheli, a többi a jövő évire jut.

A kormány a múlt héten - rendelettel - különleges gazdasági övezeteket létrehozásáról döntött. Ezek kikerülnek a helyi önkormányzat fennhatósága alól, még a helyi adót is a megyei közgyűlés állapítja meg és kapja. Az első ilyen különleges gazdasági övezet a villanyautókba akkumulátorokat gyártó gödi Samsung-gyár lett.Az új szabály eredményeként Göd a bevételeinek mintegy harmadát veszíti el.