Azok az amerikai ügyfelek, akiknek járművei most az Atlanti-óceán fenekén, a Felicity Ace leégett roncsában vannak, mind megkapják a megrendeléseiket. Ide tartozik 15 darab, kézzel készült és már nem gyártott Lamborghini Aventador Ultimate - hangzott el egy kerekasztal-beszélgetésen.

Az Ultimate volt az a kiadás, amellyel a Lamborghini lezárta az Aventador gyártását.

A Bentleynek 189 autót kell pótolnia. Adrian Hallmark, a cég vezetője szerint 100 darabot szinte azonnal képesek "átirányítani" a maradékot pedig 6 hónapon belül kapják meg az ügyfelek - írja a lap.

Az Audinál 1800 autó veszett oda, ezek újragyártása eltart egy ideig, de minden autót pótolnak majd - mondta Markus Duesmann cégvezér.

A Felicity Ace február 16-án gyulladt ki a tengeren az Atlanti-óceánon Portugália partjainál, útban az Egyesült Államok felé, közel 4000 járművel a fedélzetén, elsősorban a VW-csoport márkáiból. A hajó március 1-jén süllyedt el a viharos tengeren, miközben visszavontatták a kikötőbe. A tűz okát még vizsgálják.

Még jönnek Ukrajnából kábelkötegek

Az ukrán háborúval kapcsolatban Duesmann elmondta, hogy a csoport jelentős mennyiségű  kábelköteggyártási kapacitást veszített el Ukrajnában, de meglepő módon nem az egészet. Az üzemekben maradtak "igazán bátor" emberek, akik megpróbálnak termelni.

A vállalatcsoport román, magyar, tunéziai, marokkói, mexikói és kínai gyárakból pótolja a veszteséget és pár héten belül elérik a teljes volument.