Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint Fellegi Tamás előadásában rámutatott: a szocialista kormány által hátrahagyott költségvetésben tátongó 500-700 milliárd forintos hiány és a megörökölt mély strukturális problémák késztették a kormányt arra, hogy a magyar gazdaság szereplőit a korábbinál igazságosabb és arányosabb mértékben vonja be közteherviselésbe. A miniszter megerősítette, hogy a kormány a továbbiakban is a Magyarország számára legelőnyösebb és a lakossági megszorításokat elkerülő megoldásokat részesíti előnyben a középtávú kibontakozás lehetőségének megteremtésekor - teszik hozzá.

A közlemény szerint a nemzeti fejlesztési miniszter a politikai és gazdasági stabilitást, a növekedést és a munkahelyteremtést középpontba állító előadásában elismerte, hogy a multinacionális vállalatok meghatározó szerepet játszanak a magyar gazdaságban, és kilátásba helyezte a rendszeres párbeszéd lehetőségét.

A kormány kiegyensúlyozott partneri viszonyra törekszik a multinacionális vállalatokkal, és nyitott a szabályozási rendszer ésszerűsítését célzó javaslataik beépítésére - jelentette ki Fellegi Tamás a közgyűlésen a közlemény szerint.