A Bank of America a héten úgy döntött, hogy 1 milliárd dollárt vet be azért, hogy megállítsa a nagy felmondási hullámot. Az elmúlt időszakban már csak nagy felmondási hullámként (great resignation) emlegetik az Egyesült Államokban - és a világ egyre nagyobb részén -, hogy a dolgozók sorra mondanak fel a munkahelyeiken. A legfrissebb adatok 2022. január 4-én jelentek meg, és azt mutatják, hogy novemberben 4,5 millió ember hagyta el önkéntesen állását az USA-ban - az adatgyűjtésért felelős ügynökség szerint ez "minden idők legmagasabb száma". Ez a nem mezőgazdasági munkaerő 3 százaléka.

A Bank of America viszont nem akarja, hogy a dolgozói csatlakozzanak a hullámhoz, ezért dobta az új ösztönzőt, hogy a munkavállalókat maradásra bírja. A bank vezérigazgatója, Brian Moynihan egy kedden először a CNN-nel megosztott feljegyzésben közölte, hogy a bank kiterjeszti részvényjuttatási programját az alacsonyabb fizetésű alkalmazottakra. Mostantól azok a dolgozók is jogosultak a jutalomra, akik legfeljebb évi 100 ezer dollárt keresnek. Korábban a bank egyszeri készpénzes bónuszt adott ezeknek az alkalmazottaknak. 

A dolgozók a teljes javadalmazásuk alapján 65 és 600 közötti darabszámban kapnak korlátozott hozzáférésű részvényeket. Világszerte a BoA dolgozóinak mintegy 97 százaléka jogosult a jelenleg 40-50 dollár közötti árfolyamon kereskedett részvényekhez. 

Kétségtelen, hogy ez merész lépés a bank részéről, de Jeramy Kaiman, az Adecco Group humánerőforrás- és munkaerő-kölcsönző cég részlegének, az LHH Recruitment Solutions, Westnek a vezetője szerint nem olyan szokatlan, mint gondolnánk. "A vállalatok mindenféle lehetőséget megvizsgálnak, hogy biztosítsák, hogy megtartsák a tehetségeket, és a részvényprogramok ezek közé a megoldások tartoznak" - mondja Kaiman az Inc.com szerint. "Az egyének jobban kötődnek a vállalathoz, ha részvényeik vannak" - magyarázta meg, miért működhet ez a módszer.

A korlátozott részvényopcióknak vannak bizonyos feltételei - elsősorban a megszolgálási időszak. Ebben az esetben a BoA dolgozói számára a részvények négy év alatt járnak le, az első részlet 2023-ban lesz elérhető. Az egésznek az a lényege, hogy ha a részvényopció lejárta előtt elhagyják a vállalatot, akkor a pénzt elbukják. 

Janine Yancey, az Emtrain kulturális technológiai platform alapítója szerint a részvénytulajdonlás csak akkor erős megtartási eszköz, ha átlátható és értelmes. A Szilícium-völgy munkáltatói évtizedek óta alkalmazzák ezt az eszközt, de nem mindig válik a munkavállalók javára. Ez akkor fordulhat elő, ha egy vállalat hosszabb várakozási időt ír elő, vagy ha a tőzsdei bevezetés késik. Utóbbi esetben úgynevezett "aranybilincs" lesz az opcióból, ami miatt motiválatlanul, de a cégnél maradnak a dolgozók, mivel a pénzt nem akarják veszni hagyni, de valójában már váltanának. Problémák akkor is jelentkezhetnek, ha a vállalat irányítása megváltozik. 

Yancey mégis úgy véli, hogy ezeket a részvényprogramokat a vállalkozásoknak érdemes megfontolniuk, mivel ez azt mutatja, hogy minden munkavállaló érdekelt fél a vállalatban. Márpedig jelenleg sok vállalatnak szüksége van minden munkavállalóra.