A Tesla Model S a hírek szerint önvezető módban haladt, amikor ütközött egy előtte haladó platós járművel, majd nem sokkal később felrobbant - írja a hvg.hu.

A baleset egy helyi nagyvállalat az Aricapital, 41 éves főnökének, Alekszej Tretyakovnak az autójával történt, amelyben két gyermekével utazott. A helyi média szerint az ütközésben mindhárman súlyosan megsérültek és kórházba szállították őket.

A Model S az ütközést követően felgyulladt, majd felrobbant, ekkor az utasok már nem voltak a kocsiban. Az első hírek szerint a kocsi Autopilot módban volt.

 

 

Hasonló eset történt már korábban is, amikor egy Tesla egy útkarbantartó autónak csapódott Kínában, még 2016-ban - emlékeztet az Electrek oldal.

A Tesla a legutóbb baleseti riportjában azt közölte, hogy náluk 170 millió mérföldenként történik egy tűzeset, miközben átlagosan egyébként minden 19 millió kilométerre jut egy autótűz az USA-ban. A hvg.hu felhívja a figyelmet, hogy ez egy összesített adat, tehát az egyes márkák nem feltétlen szerepelnek rosszabbul mint a Tesla, ráadásul ebben pont a balesetek nyomán keletkezett tüzek nincsenek benne.

A Tesla a jeletésében inkább azt hangsúlyozza, hogy Autopilottal ritkábban karamboloznak, mint nélküle.