A UBS bank nettó bevétele 690 millió svájci frank volt a második negyedévben, az elemzők 586 milliós profitot vártak. Ezzel sorozatban második negyedéve múlja felül az elemzői várakozásokat a bank. Éves alapon majdnem harmadával nőtt a pénzintézet nettó bevétele.

A UBS privátbanki üzletága nettó 12,8 milliárd frankra rúgó tőkebeáramlást könyvelhetett el a negyedév során. Sergio Ermotti, a bank vezérigazgatója tavaly 10 ezer fős létszámleépítést jelentett be, amelynek nagy részét a kötvénykereskedési üzletág alkalmazottainak elbocsátása adja.

Amerikában a Freddy Mac és a Fannie Mae állami szabályozója, az FHFA (Federal Housing Finance Agency) bírságot szabott ki a bankra még 2004 és 2007 között bonyolított jelzálogpiaci ügyletek miatt. A bírságról hozott végső döntés még nem született meg, de a várható fizetési kötelezettségre 700 millió frankot különített el a bank céltartalékaiban. A svájci-brit adózási egyezmény miatt vagyonkezelői üzletágánál további 100 millió frankot különített el - írja a Bloomberg.

A legnagyobb svájci bank részvényárfolyama a svájci tőzsde nyitása óta már több mint 3,6 százalékkal emelkedett.