Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A korábban állami támogatással megmentett American International Group (AIG) biztosító immár harmadszorra számol be profitról az elmúlt négy negyedévben. Ezt elsősorban a leírások csökkenésének és a befektetési nyereség növekedésének köszönheti a cég - tudatta a Bloomberg.

Az első negyedévben 1,45 milliárdos a vállalat nettó nyeresége, ez részvényenként 2,16 dollár, míg egy évvel ezelőtt 4,35 millárd dolláros, részvényenkénti 39,67 dolláros veszteségről adtak számot. Az egyszeri tételek nélküli profit 1,21 dollár volt részvényenként, ami túlszárnyalta az elemzők 48 centes várakozását.

Az AIG úgy döntött, hogy meghosszabbítja azt az időszakot, amelynek során további támogatásban részesíti egyebek mellett a fogyasztói hitelezést, megkönnyítve a magánfinanszírozást.

Robert Benmosche vezérigazgató közölte, hogy az AIG közel jár ahhoz, hogy visszafizesse a 182,3 milliárd dolláros állami hitelt, miután márciusban bejelentette a vállalat, hogy nagyjából 51 milliárd dollárért eladja két életbiztosítási egységét .

Az eredmények stabilizálódtak a megmaradt biztosítási részlegeknél és év végére felfelé módosíthatják a gyakorlatilag "pocsék" minősítésüket - közölte a Standard & Poor's az előző hónapban.