Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Hovány autókereskedő cég által alapított, tavaly 4,2 milliárd forintos forgalmat bonyolító EuroFleet 2008-ban alakult, a személygépkocsik és kisteherautók mellett flottakezelési szolgáltatásokat kínál lakóautók, hűtőkocsik, elektromos autók és e-mobilitás, például elektromos robogók és kerékpárok számára is.

A HCPL az EuroFleet felvásárlásával csaknem 50 munkatársat és 2500 járműből álló flottát szerzett, így a piac egyik vezető szereplőjévé vált a személy-, haszongépjárművek és speciális járművek teljeskörű flottaszolgáltatásával Magyarországon - írja a HCPL közleményében.

A HCPL Magyarország mellett Csehországban és Szlovákiában is működik, amelynek végső tulajdonosa a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező japán Mitsubishi HC Capital Inc. vállalat. Az EuroFleet felvásárlását és az egyesülést a varsói és a budapesti HCPL csapata menedzselte Eric van Vliet vezérigazgató irányításával.

“Meggyőződésünk, hogy egy ilyen jól szervezett és magas színvonalú vállalat megszerzése felgyorsítja terjeszkedési terveinket Közép- és Kelet-Európában. Ez az akvizíció egy újabb lépés a terjeszkedési terveinkben, amellyel megerősítjük vezető pozíciónkat a flottakezelési piacon” - nyilatkozta Eric van VIiet.

A vállalatok egyesülése nem befolyásolja a meglévő ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásokat.

Az egyesített szervezet élén Kőszegi László áll, Csőre Tamás stratégiai és kereskedelmi igazgatóként, valamint igazgatósági tagként folytatja munkáját az EuroFleetnél.