A koronavírus-fertőzés elterjedése megnehezíti az utazást a csapatok számára is. Különösen nehéz helyzetben lehet a Ferrari istállója és az AlphaTauri, ezek a csapatok olaszországi székhellyel rendelkeznek, ahol a halálos áldozatok száma már meghaladta az 50-et - idézi a Világgazdaság az f1vilag.hu cikkét.

Bár a Forma-1 vezetősége igyekszik kézben tartani a helyzetet, továbbra is vannak aggályok a versenyek lebonyolításával kapcsolatban. Különösen nehéz ügy lehet a Vietnámi Nagydíj, az ország hétfőn visszavonta az olasz állampolgárok vízummentességét, az Olaszországból érkezőket pedig két hétre karanténba zárják.

Ross Brawn kijelentette, az biztos, hogy egy ilyen verseny nem számítana bele a 2020-as világbajnoki küzdelmekbe. "Ha egy csapatot nem engednek be egy adott országba, nem versenyezhetünk.

Nem lehet Forma-1-es világbajnoki futam, mert az unfair lenne" - mondta a Forma-1 sportigazgatója a Reuters hírügynökségnek. Az egyik lehetséges forgatókönyv ebben az esetben az lenne, hogy az adott futamot ugyan megtartanák, ám az kvázi nem világbajnoki verseny lenne, pontokat tehát nem osztanának.