A brexit ellenére 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a magyar cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. A TOP 3 export termék, amelyet a két ország egymás között kereskedett 2021-ben, az elektromos berendezések és elektronikai alkatrészek, a vasúton és villamoson kívüli járművek, illetve az egyéb gépek voltak, de jelentős részét képezte a gyógyászati segédeszközök is. Emiatt is fontos, hogy a külkereskedelem alapját képező pénzügyi tranzakciók gördülékenyek legyenek.

Ezt segíti elő a 10 országban, köztük Magyarországon is jelenlévő, devizatranzakciókra szakosodott iBanFirst bejelentése, hogy hatósági jóváhagyásra vár a londoni székhelyű Cornhill devizapiaci szolgáltató felvásárlása. Az akvizíció iBanFirst-nek a 2021 júniusában, a befektető Marlin Equity Partners-el kötött partnerségére épül. A felvásárlás felgyorsítja az iBanFirst nemzetközi terjeszkedését, egyben megszilárdítja piacvezető szerepét Európa szerte, a B2B alapú devizatranzakciók területén.

"Az iBanFirst magyar ügyfelei számára ez az akvizíció megkönnyíti és felgyorsítja a bejövő és kimenő angol font tranzakciókat. A helyi brit számlák hozzáadása a platformhoz lehetővé teszik, hogy optimális, azaz gyors és költséghatékony szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek. Így ne érezzék a különbséget, hogy Európai Unión kívülre utalnak" - tette hozzá a felvásárlás kapcsán Johan Gabriels, az iBanFirst magyarországi country managere.