A legforgalmasabb napokon összesen tizenkét indulási lehetőséget biztosít a FlixBus São Paulo és Rio de Janeiro, illetve Belo Horizonte között. A járatokra már november közepe óta lehet jegyet foglalni, valószínűleg lesz is rá kereslet, ugyanis a brazilok megközelítőleg 60 százaléka használ távolsági buszokat.

„Brazília kontinentális dimenziói és magas potenciálja miatt stratégiai piac számunkra. A mobilitást globális szinten innováló cégként még több ügyfélnek szeretnénk megfizethető és fenntartható utazási lehetőséget kínálni világszerte. Emiatt különsen boldogok vagyunk attól, hogy Brazíliában is elindul szolgáltatásunk” - mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója.

Az új összeköttetéseket a Grupo Adamantina működteti majd - írta a vállalat közleményében.

Az, hogy az országban a cég első partnere mi vagyunk, fontos lépés az Adamantina országos szintű konszolidációját tekintve, ami lehetővé teszi, hogy bármely más közúti személyszállítóval versenybe szálljunk

– emelte ki Clóvis Nascimento Martins, a Grupo Adamantina tulajdonosa.

Emellett tovább vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy újabb összeköttetéseket indítsanak, illetve további helyi buszos cégekkel működjenek együtt.

"Európához és az USA-hoz hasonlóan, ahol több mint 500 különböző partnerrel kooperálunk, Brazíliában is szeretnénk erős hálózatot kialakítani" - olvasható a FlixBus közleményében.

Még nem kell többet fizetni a FlixBus-jegyekért

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt, Nagy-Britanniában még tavaly indította el a belföldi összeköttetéseit a vállalat. Az idei évben Oroszországban és a GreyHound felvásárlásával már az észak-amerikai piacra is betették a lábukat. 

A gyors oltási kampányoknak köszönhetően az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban aránylag hamar elkezdett bővülni a kereslet, ezekben az országokban a 2019-es állapothoz képest is tudott fejlődni a vállalat. 

Emellett az anyacég, a FlixMobility elindította a FlixTrain nevű vasúti szolgáltatást Németország mellett, Svédországban is.