Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A szakszervezet főtitkára szerint nyilvánvalóvá vállt, hogy csupán a tárgyalás és nem a pereskedés vezethet a nézeteltérés feloldásához, a légitársaság még fontolgatja a fellebbezés lehetőségét. Korábban a sztrájkot illegálisnak minősítette a bíróság, mert a szakszervezeti szavazás eredményét nem közölték megfelelően a tagsággal.

A döntés érzékenyen érintett a British Airways papírjainak értékét, azok ugyanis több mint 4 százalékos zuhanás után is csupán 3,2 százalékos veszteségig tudtak visszakapaszkodni.

A 15 hónapja tartó vita akkor mérgesedett el, amikor a társaság új vezetője Willie Walsh a szakszervezet megkérdezése nélkül csökkentette a személyzet létszámát tavaly novemberben. A szakszervezet már márciusban is tartott két munkabeszüntetést, ám ezek nem érték el a kívánt eredményt.

David Cameron frissen megválasztott brit miniszterelnök a tárgyalások folytatására kérte az érdekelteket, amik a sztrájkot korábban érvénytelennek nyilvánító május 17-i határozat után megszakadtak, bár a szakszervezet szerint a vállalat legutóbbi ajánlata már közeledett az elfogadhatóhoz.