Az egyik díjazott, a Váci út és az Árpád út kereszteződésében található boltot a legjobb diszkont kategóriában hirdették ki győztesként. A piaccsarnokokat idéző, korábbi remíz beltérnek köszönhetően izgalmas az üzlet beltere. Itt figyelembe vették az épület műemléki múltját.

A Élelmiszer szaklap friss áru különdíját a Victor Hugo utcai Lidl City Shop nyerte. A bolttípussal a nagyvárosi fogyasztókat kívánják kiszolgálni, akik a központban, sűrűn lakott negyedekben élnek. Kisebb területen működik, ezért helytakarékossági okokból többszintes pultokon, polcrendszereken helyezték el. A naponta érkező áru ollós emelő segítségével kerül be a raktárba.

Az Élelmiszer szaklap által szervezett Év Boltja verseny célja megtalálni Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit. A pályázatok beérkezése után szakértői előzsűrizés során választották ki a jelölteket. Ezt követően a legjobbak közé került üzletek közül a közönség pontozással szavazhatott a kedvenc boltjára - áll a közleményben.

A lánc az elmúlt években tovább terjeszkedett, többek között tavaly év végén több CBA-bolt - például Budapest Ferenciek tere, Rákóczi út - üzemeltetési jogát vette át. De több üzletre lecsapott a Spar is.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.