Egy évtizeddel a magyarországi megalakulása után a Teqball Csoport és a Fédération Internationale de Teqball (FITEQ), a sportágat irányító testület bejelentette, hogy 850 ezer dollár (nagyjából 267 millió forint) értékű megállapodást írtak alá az amerikai ESPN sporttévéadóval - vette át anyaújság hírét a magyar Forbes A világ egyik legnagyobb tévécsatornájával kötött szerződés értelmében a csatorna idén 12 élő, és 6 felvételről leadott eseményt közvetít majd az ESPN2-n és az ESPNU-n.

A teqballt 2012-ben alapította harmadmagával Gattyán György milliárdos üzletember, aki miniszterelnök-jelöltként indulni akar a 2022-es magyarországi parlamenti választáson. Arról, hogy az ESPN-nel tárgyalnak a közvetítési jogokról egy korábbi interjúban is beszélt. Akkor azt is mondta, tárgyalások zajlanak a Digivel és az Eurosporttal is. Az interjúban elhangzott többek között az is, hogy az üzletember szerint a teqball a Jasmine nevű erotikus videostreaming platformnál is többet ér.

Az amerikai Forbes cikke Gattyán szerepére nem tér ki, az alapítás kapcsán mindössze annyit ír, hogy egy „focirajongó triótól” származik az ötlet 2012-ből. A cikk emlékeztet viszont arra, hogy ez az a sport, amit időnként olyan sztárok is űznek, mint Lionel Messi, David Beckham vagy Neymar. A sportágat több mint 5000-en játsszák a világon (ez vélhetően a hivatásos sportolók számára utal), 85 hivatalos nemzetközi szövetség létezik.