A magyar szakember felel mostantól a kártyatársaság meglévő és új termékeinek fejlesztéséért Európa 56 országában. Feladatai közé tartozik a hagyományos hitel-, betéti-, vállalati- és prémium kártyák innovációja; az azonnali fizetéshez, a Mastercard részletfizetési szolgáltatásához, továbbá a kártyák és bankszámlák közötti pénzküldéshez és a legújabb digitális megoldásokhoz kapcsolódó fejlesztések, mint például a mobilfizetés, a hazai piacon újonnan bevezetett Apple Pay, valamint a banki mobiltárcák is.

Gauder Milán 2005 óta a Mastercard munkatársa, 2008-tól a cég magyarországi igazgatója. Az ő irányítása alatt történt meg Magyarországon az egyérintéses fizetés bevezetése és népszerűsítése, és nyitott meg az első Mastercard Lounge prémium ügyfélváró a ferihegyi repülőtéren.

A szakember 2010-től a kelet-közép-európai regionális vezetői feladatokat is ellátta, 2014-től a közel-keleti és afrikai régió regionális igazgatója lett. 2017-től pedig - mostani kinevezéséig - londoni székhellyel irányította a Mastercard tanácsadói és fizetésbiztonsági részlegét Európában.