Legalább 400 millió zloty (32 milliárd forint) becsült vagyonnal kell annak rendelkeznie, aki fel akar kerülni a leggazdagabb lengyelek 100-as listájára (A 100 leggazdagabb kiadvány szerint Magyarországon ehhez 9,8 milliárd forintos becsült vagyon is elég - a szerk.)

Az idén az első helyen Zygmunt Solorz áll, aki 28 éve rendszeresen fent van a listán, de sosem volt még a vezető helyen. Vagyonát a Wprost 10,8 milliárd zlotyra becsüli (Ez 864 milliárd forint - Csányi Sándor OTP-vezér 310 milliárddal vezeti a magyar 100-as listát.)

A második helyre a legtitokzatosabb lengyel milliárdos, Tomasz Biernacki került, a Dino üzletlánc tulajdonosa. Vagyonát 9,8 milliárd zlotyra tartják.

Az első három közé a dobogóra került még Piotr Szulczewski, a Wish applikáció alkotója. A hetilap 7,9 milliárd zlotyra becsüli vagyonát. A tavalyi nyertes, Michal Solowowovnak 7,2 milliárdja van, ezzel a negyedik lett idén.

Eközben az utca embere rávetette magát a gyémántra: mind a befektetési drágakövek, mind az gyémántékszerek egyre jobban eladhatók Lengyelországban, amin a válság sem változtatott - írta a Rzeczpospolita. Ennél a terméknél nem annyira sikeres az online értékesítés, főleg az ékszereknél. Lengyelországban azonban most csúcson jár ezek vétele. Csak januárhoz képest a gyémántok eladása a vészhelyzet első hónapjában 90 százalékkal nőtt, miután gyémánt a befektetés, a megtakarítás egyik legvonzóbb formája lett.