A Viber megvásárlásra 300 millióval növeli a Rakuten 200 milliós ügyfélbázisát - mondta Hiroshi Mikitani, a Rakuten ügyvezető igazgatója. A Viber izraeli tulajdonosa, Talmon Marco szerint az akvizíciónak köszönhetően a Viber telefonhívás és szöveges üzenet közvetítő alkalmazásból digitális tartalomszolgáltató platformmá lép elő. A Viber nemrégiben a Skype közvetlen konkurensévé vált egy számítógépre is telepíthető alkalmazásnak köszönhetően, ami lehetővé teszi nemcsak Viber előfizetők, hanem mobil telefonszámok felhívását.

A Rakuten évek óta nemzetközi akvizíciókkal bővíti működési területét. Brazil és német e-kereskedelmi szolgáltatók megvásárlása után megszerezte a torontói Kobo elektronikus könyvkiadó vállalatot, a spanyol Wuaki.tv és a szingapúri Viki online tévéműsor szolgáltatókat is.

A decemberben zárt pénzügyi évében 518,6 milliárd jen, az egy évvel korábbinál 30 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett a Rakuten üzleti eredménye 80 százalékkal 90,2 milliárd jenre emelkedett, nyeresége pedig duplájára, 43,5 milliárd jenre nőtt. A vállalat ezzel a hatodik egymást követő évet zárta rekorderedménnyel.