Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A palicsi helyhatóságnak sikerült elérnie, hogy a NIS Rt. energiavállalat az érintett helyi közösségek képviselőivel tartott találkozón ismertesse a Palcsi környékén kezdődött gázfeltárási munkálatok fajtáját, terjedelmét és ütemét - derül ki a vajdasági Szabad Magyar Szó cikkéből. A cég közleménye szerint "az egész társadalom érdekét szolgálná, ha a térségben meg lehet teremteni a gázkutatás és a gáz kereskedelmi kitermelésének feltételeit.

A kutatás folytatása és az erőforrások bázisának növelése céljából a NIS Rt. további kutatásokat és vizsgálatokat fog végezni a palicsi lelőhelyen található négy kutatófúrásban. A munkálatok kivitelezése az illetékes Tartományi Energiaügyi, Építésügyi és Közlekedési Titkárság által kiadott összes szükséges engedély alapján történik. A munkálatok 2022 január második felében kezdődnek."

Mivel a NIS Rt. társadalmilag felelős vállalatnak tartja magát, finanszírozza a palicsi és a hajdújárási játszóterek építését, amit további projektek követnek majd, melyekre a vállalat szintén jelentős forrást különít el, a városi képviselő-testület elnökével és az alpolgármesterrel megbeszéltek alapján.

Mikovity Mirella és családja életén azonban ez nem segít. Ők a 2020 tavaszán kezdődött munkálatok miatt perben állnak a NIS Rt.-vel. A közleményt ködösítésnek, porhintésnek nevezte, konkrétumok nélkül. Az ő környékükön a fúrások, minden előzetes bejelentés nélkül kezdődtek és a zajjal, a teherautó-forgalommal pokollá tették az életüket. Sem az önkormányzat, sem a környezetvédők nem álltak ki mellettük.

Szerinte senki sem elégedett a NIS viselkedésével, csak az emberek nem igazán mernek szólni. Az a legrosszabb, hogy ez akármit jelenthet. A vállalat közleményben "semmi konkrétum nincs, mi ettől nem lettünk okosabbak, nem lettünk nyugodtabbak és nem érezzük magunkat biztonságban".