Mintegy 12 ezer munkahelyet, azaz a munkaerő 6 százalékát szünteti meg - közölte a vállalat pénteken, a technológiai szektort megrázó legújabb leépítésként. Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója a Reuters-szel megosztott személyzeti feljegyzésében azt írta, hogy a vállalat az elmúlt években gyorsan bővítette a létszámot „egy, a maitól eltérő gazdasági valóság miatt”.

Teljes felelősséget vállalok azokért a döntésekért, amelyek idáig vezettek minket

– fogalmazott Pichai.

Globálisak az elbocsátások a cégnél

Az Alphabet már küldött e-mailt az érintett alkalmazottaknak – áll a közleményben –, míg más országokban a helyi munkaügyi törvények és gyakorlatok miatt a folyamat hosszabb időt vesz majd igénybe.

A hír a gazdasági bizonytalanság és a technológiai ígéretek időszakában érkezik, amikor a Google és a Microsoft a szoftverek egy fejlődő területébe, a generatív mesterséges intelligenciába fektet be.

„Bizakodó vagyok az előttünk álló hatalmas lehetőségekkel kapcsolatban, köszönhetően a küldetésünk erejének, termékeink és szolgáltatásaink értékének, valamint a mesterséges intelligenciába való korai befektetéseinknek” – írta az Alphabet vezérigazgatója.