A Google a transzparencia jegyében teszi közé, hogy milyen szervezeteket is támogat. Ezek között számos olyan található, amelyek a párizsi klímaegyezmény ellen szólalnak fel, tagadják a klímaváltozás tényét, de vannak jobboldali, republikánus holdudvarba tartozó, illetve szén- és kőolaj-kitermeléssel foglalkozó cégek által alapított lobbicsoportok - olvasható a portálon.

A cikk szerint a technológiai cégek olyan szövetségeseket keresnek, akik az állami szerepvállalás csökkentését szorgalmazzák és hangosan kiállnak a nagytőke szabadsága mellett. A Google mellett az Amazon is támogat ilyen szervezeteket.

A Google egyik szóvivője úgy nyilatkozott, a támogatás nem jelenti azt, hogy egyetértenek a támogatott szervezetek klímaváltozással kapcsolatos állításaival. Sok különböző politikai meggyőződésű szervezetet is támogatnak, elég ha a technológiai kérdésekben egyetértenek velük, más ügyekben nincs szükségszerű konszenzus.

A kritikusok szerint azonban ezzel a Google érdemben egy kétarcú játékot játszik. Hiába állítja ugyanis, hogy 2007 óta karbonsemleges cégként működik, ha közben a támogatásaival aláássa a klímaváltozás elleni küzdelmet.