Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áradások sújtották a kelet-ausztráliai salátaültetvényeket, ezért a KFC nem tudott elég salátát tenni az ételeibe – írja a BBC. A gyorsétterem ezért káposztát kever a saláták közé, amíg helyreáll az ellátás.

A KFC elismerte, hogy az új-dél-walesi és queenslandi áradások miatt káposztával kell pótolni a salátát, azoknak pedig, akik nem szeretik a káposztát, azt javasolják, kérjék saláta nélkül az ételt.

Az áradások hatására 5,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak Ausztráliában az első negyedévben, ami az elmúlt 20 év legmagasabb inflációja. Az ausztrál jegybank fél százalékkal, 0,85 százalékra emelte az alapkamatot az emelkedő árak miatt. A BBC szerint egy fej saláta akár 10 ausztrál dollárba - vagyis nagyjából 2600 forintba- is kerülhet.

Januárban a koronavírus omikron variánsa okozott felfordulást a KFC-nél, miután a legnagyobb ausztrál csirkehús-beszállítónál nem maradt elég dolgozó, ezért kifogytak a csirkéből. A McDonald’s pedig Japánban, Szingapúrban és számos más ázsiai országban küzd a sültkrumpli hiányával.