Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gazdasági napilap értesülése szerint az ország egész területére kiterjedő házkutatásokat az után rendelték el, hogy a német adóhatóság információkhoz jutott bizonyos ál-biztosítási termékekről. A nyomozók úgy vélik, hogy a német állam több milliárd euró adóbevételtől esett el ezen a módon. Mintegy hétezer, többségében német ügyfél ellen indítottak vizsgálatot - írja a lap, banki forrásokra hivatkozva.

"Azt tanácsoltuk az ügyfeleinknek, hogy adószakértők segítségével tekintsék át adózási helyzetüket, és ha szükséges, álljanak a hatóságok rendelkezésére" - idézi a Handelsblatt Marc Doscht, a Credit Suisse szóvivőjét.

Jól informált személyek szerint a bank - Bermudán bejegyzett leányvállalata, a Credit Suisse Life révén - adómentességet élvező életbiztosítási terméknek álcázott normális folyószámlákat - írja az AFP.

A svájci bank szóvivője azt mondta, az ügyben érintett ügyfeleiket felszólították, hogy tisztázzák helyzetüket a német adóhatóságnál. Marc Dosch szerint egy legális banki termékről van szó, amely több más pénzintézet kínálatában is szerepel. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szóban forgó életbiztosítás németországi forgalmazását már egy éve felfüggesztették.

Banki források elmondása szerint - írja a Handelsblatt - az adóhatóság figyelmét az ügyfelek Credit Suisse-hez való átáramlása irányította rá a feltételezett csalásra.