A vállalat teljes forgalma 2,2 milliárd fontra (több mint 1000 milliárd forint) emelkedett, és ezzel először haladta meg a pandémiát megelőző szintet. A nyereség azonban az egy évvel korábbi több mint 61 millió fontról alig 50 millió fontra (23,1 milliárd forint) esett vissza, a növekvő energiaszámlák, a beszállítói árak emelkedése és a megnövekedett szállítási költségek miatt - olvasható a szakportálon.

A vásárlók a pénz- és energiatakarékossági lehetőségeket keresik: többek között víztakarékos csapokat, energiatakarékos izzókat vesznek - mondta Peter Jelkeby, a brit Ikea kiskereskedelmi vezetője.

Az Ikea bővíteni fogja bútor-visszavásárlási programját, amely már minden brit áruházban működik, és amelynek eredményeképpen már 28 000 darabot vittek vissza - tette hozzá.

A vállalat igyekezett a költségeket alacsonyan tartani és fenntarthatóbb módon kereskedni azáltal, hogy csökkentette a hulladék mennyiségét, ami az élelmiszerek esetében 50 százalékkal esett vissza, és elektromos járművekre állt át a házhozszállításoknál.