Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Ikea európai raktárai már teljesen feltöltöttek, mivel az ellátási lánc zavarai enyhülnek. A bútor- és lakberendezési óriáscég korábban csökkentette kínálatát, hogy üzletei készleten maradjanak a globális ellátási lánc válsága alatt, de most elkezdi bővíteni termékkínálatát.

"Európai üzleteink ismét a 2019-es készletszinteken vannak" – mondta Tolga Oncu, az Ikea legtöbb üzletét világszerte üzemeltető Ingka Group kiskereskedelmi vezetője a Retail Gazette szerint.

A korábban eldugult folyosók kezdtek felszabadulni.

"Egyes szállítási folyosók javulni kezdtek, gördülékenyebb az áruforgalom, rövidülnek az átfutási idők a beszállítóktól az üzleteinkig. A beszállítóink azt mondják, hogy egyre több kapacitásuk van az áruk szállítására."

Az Ikea az elmúlt évben nagyokat küzdött az árukészletek optimalizálásáért, átirányította az árukat a raktárak között, és több hajót is béreltek, hogy elegendő készlettel rendelkezzenek.

Az áruházlánc számára előnyös volt, hogy az Európában értékesített termékek mintegy 70 százalékát a kontinensen belül gyártják, ami csökkentette a szállítási távolságokat.

Oncu azonban azt is közölte, hogy az Európán kívüli ellátási folyamatokban még mindig egy sor problémával kell megküzdeniük.