A rendkívüli közgyűlésre azért volt szükség, mert az fb tagjainak lejárt a mandátuma.

A horvát állam mint részvényes javaslatára a közgyűlés az INA felügyelőbizottságába további hat hónapra meghosszabbította Damir Mikuljan, Luka Burilovic és Damir Vandelic mandátumát. A magyar tagok közül négy évre új tagnak választották Ortutay Zsuzsannát, Szabó Gábrielt és Szollár Domokost, valamint az fb tagja maradt Molnár József és Uzsoki László. Az fb elnökének Damir Vandelicset nevezték ki.

Az INA horvát olajipari vállalat októberben kiadott jelentése szerint az olajiparban kiemelten figyelt, új beszerzési árakkal becsült (CCS), tisztított EBITDA, azaz a kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény 1,34 milliárd kunát (64,9 milliárd forint) tett ki az első kilenc hónapban, ez 44 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. A nettó adósság 2,5 milliárd kunát (121,1 milliárd forint) ért el: az adósság és a tőke aránya 20,9 százalékon állt a harmadik negyedév végén.

Az INA horvát olajipari vállalat nettó bevétele a 2020-as pénzügyi év harmadik negyedévében elérte a 11,2 milliárd kunát (542,80 milliárd forint), ami 44 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Az idén 1,05 milliárd kuna (50,8 milliárd forint) veszteséget könyvelt el a cég, amit a külső környezet lassú helyreállásával magyarázott.

Az INA 49,08 százaléka a Molé, a magyar olajtársaság rendelkezik az irányítói jogokkal is a vállalatban. A cég 44,84 százaléka a horvát állam tulajdona.