Mintegy 170 ezer négyzetméteres irodaházat, 238 millió euróért húz fel a Zara, a Bershka és a Pull&Bear anyavállalata, az Inditex.

Az észak-spanyolországi Arteixo városa ad helyet a divatcsoport új értékesítési és tervezői csapatának, amely nagyméretű nyitott tereket és energiahatékonyságával tűnhet ki a többi ingatlan mellett - írja a Retail Gazette.

Az épület öt emeleten terül majd el és két földalatti parkolószintet is kap. A földszinten kapnak helyet a Zara mintakészítői és kísérleti üzlethelyiségei. Az első és a második emeleten a férfi, illetve a gyermekkollekciók alkotói dolgoznak majd, míg a harmadik és a negyedik szinten a női ruházati rész foglal helyet.

Az Inditex egyébként az idei év első 9 hónapjában 37 százalékkal, 19, 325 milliárd euróra növelte árbevételét és néhány nappal korábban mutatta be az Inditex új vezérigazgatóját, Óscar García Maceirast.

A 85 éves Ortega még feleségével, Rosalia Mera-val 1975-ben alapította az Inditexet. A vállalatvezető nagyjából 75 milliárd dolláros vagyonával a leggazdagabb spanyol és a Forbes legvagyonosabb embereket rangsoroló globális listáján is a 14-ik helyet foglalja el.

A cégcsoportnak világszerte több mint 6600 üzlete van. Az Inditex 2001 óta a madridi tőzsdén is szerepel, Ortega a vállalatcsoport 60 százalékának tulajdonosa. A cég a május-júliusi időszakban tért vissza 2019-es számaihoz, csaknem 7 milliárd eurós forgalommal. A cégcsoportnak 22 százalékkal nőtt az éves forgalma.