Két egyesült államokbeli kábeltévé-szolgáltató, az ESPN és a Discovery Communications bejelentette, hogy rövidesen elkezdi háromdimenziós tévéadásai sugárzását. Az ESPN 3D-s műsora júniusban indul a cég sportcsatornáján és a következő egy évben legkevesebb 85 sporteseményt mutat be. Az első a foci-világbajnokság nyitómeccse, a június 11-ei Dél-Afrika-Mexikó találkozó közvetítése lesz.

A valósághűbb sportközvetítések iránti igény volt a legerősebb ösztönzője a kiváló képminőséget ígérő HD-televíziók, illetve -közvetítések elterjedésének - az ESPN abban bízik, hogy ugyanez a hajtóerő keresletet teremt 3D-s sportműsorai iránt is.

A nálunk a Discovery természetfilm-csatornáról ismert Discovery Communications napi 24 órában, heti hét napon át fogható háromdimenziós tévécsatornával készül piacra lépni. A vállalat az IMAX médiacéggel és a Sonyval szövetkezett a 3D-s műsorok létrehozására, az előbbi filmeket licencel és technológiát hoz az üzletbe, az utóbbi a tartalom gyarapításán túl részt vesz az újdonság reklámozásában.

A csatorna a természettudományok és a technológia világának bemutatása mellett mozifilmeket fog műsorára tűzni. Az érdeklődőknek 3D-HDTV-t kell vásárolniuk, ha háromdimenziós tévét akarnak nézni, amelyek az USA-ban már a legtöbb gyártó kínálatában megtalálhatók.