Évek óta nem előzte meg olyan nagy várakozás egy új termék piaci bemutatkozását, mint az Apple iPhone-jáét. A szakboltok előtt már a péntek reggel 6 órás nyitás előtt sorban álltak a fanatikus ketyeremániások, hogy minél előbb kezükbe vehessék a billentyűket teljesen nélkülöző, érintőképernyővel működő mobilmindenest. Rajuk kívül majdnem ugyanannyi fotós és újságíró is megjelent a nagy esemény tiszteletére. A hangulat rockkoncerteket idéző volt: az emberek haverkodtak egymással, rikoltoztak, csápoltak, és miután sikerült megszerezni áhított iPhone-jukat lelkesen pózoltak egymás kamerái, illetve a sajtó fotósai előtt.

Az egyik boldog vevő elmondta a CNN Moneynak, hogy az életben csak nagyon ritkán előforduló eufórikus hangulatba került, amikor megkapta iPhone-ját, majd gyorsan távozott, mert mint mondta, nem akarja, hogy ott, helyben kirabolják... Az egyik üzletnél megjelent maga Steve Jobbs, az Apple és az iPhone atyja, és akár egy politikus, úgy integetett a lelkes hívőknek.

A legboldogabb emberek azonban talán nem a mezei vevők lesznek, hanem az Apple 18 ezer munkatársa, akiknek ingyen ad egy-egy iPhone-t munkaadójuk. Az alkalmazottak a drágább, bolti áron 600 dollárba kerülő, 8 gigabájtos memóriával rendelkező készüléket kapják meg a következő hónapokban. A nagylelkű gesztus összesen 10,8 millió dollárjába kerül az Apple-nek.

Szakértők ugyanakkor már a bemutató előtt azt találgatták, vajon milyen lesz az iPhone 2. Egyesek úgy vélik, ennek prototípusát már az idei év végén, a jövő év elején bemutathatják. Valószínűnek tűnik, hogy a második generációs készülék nem az AT&T viszonylag lassú EDGE-hálózatán üzemel majd, hanem minimum 3G-rendszeren, ami lehetővé teszi, hogy videoletöltő funkciója gyors és élvezhető legyen. Emellett érintőképernyőjén minden bizonnyal teljesebb billentyűzetet fog kínálni, hogy kedvében járjon a mániákus e-mailezőknek is.

A legvadabb találgatásokban még az is felmerült, hogy az iPhone 2-nek két kijelzője lesz: az egyik elől, a másik a hátlapján, ez utóbbin folyamatosan lehet navigálni, míg az előbbi a tartalmak megjelenítésére szolgál.
QP | Quality Placement