Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Intel ügyvezető igazgatója, Pat Gelsinger az IAA Mobility konferencián tartott beszédet és jelentette be a vállalat terveit - írja a PCWorld.

A cég vezetőinek meglátása szerint komoly változtatásokra és újításokra van szükség a chipek piacán, hogy megfelelhessenek a növekvő keresletnek, ezért az Intel új európai üzemek építésével növelné a gyártókapacitást.

Ha sikerrel járnak a beruházások, akkor az Intel a következő években az európai térség első számű chipgyártó vállalata lehet.

A vállalat Írországban működő üzeme ezentúl nemcsak PC-s processzorok gyártásával foglalkozna, hanem termelni fog az autóiparnak, amely gazdasági ágazatban is jelentős a chiphiány. Az új gyárak helyszíne egyelőre nincs meghatározva, várhatóan Németországban, Franciaországban vagy Lengyelországban fogják megépíteni az üzemeket.

Gelsinger elmondta, hogy az előrejelzések alapján a következő évtizedben megduplázódhat az autóipari chipek piaca, és 115 milliár dollárosra bővülhet az iparág.

A prémium kategóriás autók alkatrészköltségeinek közel 20%-át jelenthetik a különböző chipek 2030-ban, vagyis ebből a szempontból a 2019-es eredményekhez képes négyszeresére nőhet az igény az ilyen jellegű technológia iránt.

Az Intel idén tavasszal már tervezte az autóipar számára való chipgyártást, a vállalat ezt a folyamatot pedig az amerikai piac után fokozatosan Európában is kiterjesztené.