A Ticketmaster jegyértékesítő ügynökség kénytelen volt leállítani a Taylor Swift amerikai popsztár jövő évi koncertkörútjára szóló jegyek értékesítését, mert 3,5 millió igény érkezett a rajongóktól, internetes botoktól (automatikus programoktól) és skalperektől, magyarán jegyüzérektől - írja a Reuters.

Ezzel egyidejűleg sok fogyasztói panasz érkezett a magas árakra és a rossz szolgáltatásra. A popsztár ismertsége és népszerűsége arra ösztönözte a politikusokat, hogy felüljenek az elégedetlenségi hullámra. Az amerikai Kongresszus számos tagja azt követeli, hogy az igazságügyi minisztérium indítson trösztellenes vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a Ticketmaster nincs-e monopolhelyzetben a jegyértékesítési piacon.

Az amerikai énekesnő Eras (Korszakok) címen hirdetett turnéját nagyon várják a rajongók, mert öt év elteltével először áll majd a koncertszínpadokra. A felhajtás óriási: a néhány nappal korábbi előértékesítésben kétmillió jegyet adtak el. Ilyen nagy számra egy nap alatt még nem volt példa a popzene történetében.

Ezzel együtt sok zenerajongót kiborítanak a hosszú várakozási idők és az értékesítési platformok lefagyásai. Sokan közülük nem jutnak hozzá az áhított jegyhez. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdik újra a várva várt turné jegyeinek eladását.