Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelentés alapján az Erste Groupnak 2016 második negyedévében 560 millió eurós adózás utáni nyeresége volt. Az előző év ugyanezen időszakában 261,4 millió eurós nettó nyereséget könyvelhetett el a bankcsoport. Ezáltal az első fél éves profit 830 millió körüli összegre rúghat, 2015 júniusában 487,2 millió eurós nettó nyereséget jelentett a társaság.

Az Erste-csoport megemelte a kockázati tőkét, a 2016-os üzleti évre a bank a sajáttőke-arányos nyeresége (ROTE) az Erste Group számításai szerint több mint 12 százalékos értéket ér el, az eddig 10-11 százalékos várt adatok helyett.

Ennek egyik oka a Visa Europe nemzetközi társaság részesedésének eladásából származó 139 millió eurós adózás előtti nyereség. Emellett mintegy 30 millió euró összegben írtak jóvá kockázati céltartalékot elsősorban Magyarországon és Romániában. A többi régiós piacon pedig csökkentek a kockázati költségek.

Az Erste részvényeinek értéke csütörtökön délután 7,4 százalékkal megugrott. A részletes féléves jelentését augusztus ötödikén mutatja be a bankcsoport.