A világ legnagyobb hitelkártya vállalata, a Visa a várthoz képest kedvezőbb negyedéves eredményt publikált, amihez hozzájárultak a költségcsökkentések és a gyakoribb hitelkártya használat - írja a Reuters.

A nettó nyereség 73 százalékkal, 729 millió dollárra nőtt a június 30-ával végződött harmadik pénzügyi negyedévben. A VisaNet do Brasil-ban történő részesedés eladása nélkül a nyereség 507 millió dollárt tett ki, ami részvényenként 67 cent - az elemzők előzőleg 64 centes eredményt vártak.

A működési bevétel 1,6 milliárd dollárt tett ki, ami 2 százalékos növekedés tavalyhoz képest - az egyszeri tételektől mentes kiadások 9 százalékkal, 804 millió dollárra estek, ami a marketingköltségek 15 százalékos és a munkaerővel kapcsolatos kiadások 12 százalékos csökkenésének tudható be. Elemzők szerint, nem a bevételi adatok, hanem a kisebb költségtényezők okozták a meglepetést. Az összes kártya-tranzakció 8 százalékkal, 10,3 milliárdra emelkedett, de a kifizetések 5 százalékkal csökkentek. Az eredmények publikálása után, a vállalat megemelte várakozásait: a 2009-es éves nettó bevételre majdnem 10, a 2010-esre pedig 11-15 százalékos bővülést prognosztizálnak.