Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Üzemet nyit Temesváron a kerékpárok gyártásával foglalkozó Corratec - írta a Maszol a polgármester bejelentésére hivatkozva. Az 1990-ben alapított német családi vállalkozás jövőre kezdené el a termelést.

A Corratec bicikligyára az antennák és más telekommunikációs eszközök és alkatrészek gyártásával foglalkozó Kathrein cég korábbi telephelyén fog működni. Ez azt követően vált eladóvá, hogy a céget megvásárolta az Ericsson. A Corratec üzemében évi 300 ezer kerékpárt szerelhetnek majd össze.

A Corratec megtelepedésével Temesvár európai viszonylatban is a bicikligyártás fontos központja lesz. A városban két másik, kerékpárgyártó üzem is van. Mindkettő a Decathlonnak dolgozó Sport Mechanical Workshop (SMW) tulajdona, az egyikben a közeljövőben indul a termelés.

„Partnerünk, az SMW révén, az év végén befejezzük a Temesvár déli részén található bicikligyárat. A célunk az, hogy 2022-ben 1,2 millió kerékpárt gyártsunk ebben az üzemben” – közölte a Decathlon a Ziarul Financiar gazdasági napilappal.

Románia tavaly a harmadik legnagyobb európai bicikligyártó volt, megelőzve Németországot. 2019-ben 1,2 millió bringa készült az országban, ami tavaly 1,4 millióra nőtt. Ennél több kerékpárt csak Olaszországban és Portugáliában gyártanak a kontinensen. A bicikliipar Erdélyben összpontosul. Az SMW temesvári üzemein kívül két jelentős gyártási kapacitás van még a régióban: a Next City gyára Resicabányán és az Eurosport GHS-é Déván.