Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legyen versenyhivatal hozzájárult, hogy a dán Salling Group - a Netto áruházlánc tulajdonosa - megvásárolja a Tesco Polskát angol tulajdonosától. A tranzakciót, amely a korábbi bejelentések szerint 900 millió zloty értékű, március végéig kell lebonyolítani - derül ki a Business Insider Polska tudósításából.

Az előzetes szerződést a Tesco Polska a Salling Grouppal 2020. június 18-án írta alá. Ez 300 üzlet eladását foglalja magában, az elosztóközpontokkal és a Tesco lengyelországi központjával együtt. A versenyhatósági felülvizsgálati kérvényt először az Európai Bizottsághoz nyújtották be, amely úgy értékelte, hogy megfelelőbb, ha a lengyel versenyhivatal vizsgálja ügyet.

A Netto márkanév alatt körülbelül 1100 diszkont működik Dániában. A Tesco Polska 320 üzlettel rendelkezik, amit két elosztóközpont és 23 benzinkút egészít ki. A brit áruházlánc tavaly döntötte el, hogy eladja veszteséges lengyelországi érdekeltségét. A Tesco lengyelországi üzleteit 18 hónapos átmenettel alakítják át Netto-boltokká

A versenyhivatali engedélyhez kapcsolódóan a Tesco kiadott egy nyilatkozatot, amelyben mindenkinek megköszönte Lengyelországban a munkáját és a vásárlók bizalmát, amelyet a cég 25 éves ottani tevékenysége idején tapasztalt. A Tesco Polska eladása lehetővé teszi számukra, hogy teljes erőbedobással Nagy-Britanniára, Írországra, Csehországra, Magyarországra és Szlovákiára koncentráljanak. Ez azt mutatja, hogy kitartanak a magyar piac mellett.