A Coalition ágazati piackutató adatai szerint az idei első hat hónapban a befektetési bankok bevétele 101,6 milliárd dollár volt, 32 százalékkal több az egy évvel korábbi 77 milliárd dollárnál.

A kereskedelmi bankok bevétele a részvénykereskedésben 2 százalékkal, 22,5 milliárd dollárra nőtt, a beruházási tevékenység alapján a bevétel 23 százalékkal rekordszintre, 24,5 milliárd dollárra emelkedett.

QP | Quality Placement

A bankok legnagyobb nyereségforrásának számító FICC (fixed income, currencies, commodities) befektetési eszközökkel folytatott kereskedelme 54,6 milliárd dollár bevételt hozott, 56 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi 35,1 milliárd dollárról.

A tőkemegtérülési mutató (ROE) - a bevétel jelentős növekedésének a hatására - átlagosan 12 százalékra növekedhet az év végére a piackutató szakértői szerint a múlt év végi 7,5 százalékról. A mutató tavaly a negyedik egymást követő évben csökkent.

A Coalition által vizsgált bankok: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Société Générale, UBS.