A Ringier AG kiterjeszti tevékenységét Kelet-Európában és bővíti nemzetközi portfólióját a médiapiacon, valamint a digitális szolgáltatások piacán: átveszi az Axel Springer összes részvényét Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában és a három balti államban, Észtországban, Lettországban és Litvániában. Szlovák érdekeltségeiben a cég alapítója továbbra is kisebbségi részesedéssel rendelkezik majd. A többi országban a jövőben a Ringier-csoport birtokolja a részvények 100 százalékát - jelentették be a cégek.

A változással Magyarországon a Ringierhez kerül a Blikk, a Kiskegyed, a Glamour, az Auto Bild, a GEO magazinok, az Egészségkalauz.hu, a Noizz.hu, valamint több rejtvény- és műsorújság. A nemzetközi RAS portfóliójába tartozik a Profession.hu állásportál is.

Az Axel Springer ezentúl digitális üzletágára összpontosít. A hírmédia szegmens tekintetében a vállalat Németországot, az Egyesült Államokat és Lengyelországot tekinti prioritásnak beruházásai számára. Ennek megfelelően a Ringier és az Axel Springer sikeres vegyesvállalata Lengyelországban változatlanul tovább működik - olvasható a közleményben.

2010 óta közös cégben voltak

A Ringier AG és az Axel Springer SE mintegy 3100 alkalmazottat foglalkoztató vegyesvállalata, a Ringier Axel Springer Media AG 2010 júliusi megalapítása óta Közép- és Kelet-Európa legnagyobb és legmodernebb médiavállalatává nőtte ki magát. A vállalat széles portfóliója több mint 200 digitális és nyomtatott terméket kínál.

A 2010 júliusában alapított Ringier Axel Springer Media AG vegyesvállalatba az Axel Springer bevonta lengyelországi, cseh köztársaságbeli és magyarországi leányvállalatait. A Ringier pedig a Szerbiában, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon bejáratott márkáival járult hozzá a közös vállalat létrejöttéhez.

A részvények átvétele a 2021-ben lezárul. A tranzakció megvalósításához a helyi monopóliumellenes hatóságok jóváhagyása szükséges. A felek megállapodtak abban, hogy az eladási árat és az átvett részvények értékét bizalmasan kezelik - közölték a cégek.