Már Pekingben él a legtöbb milliárdos a Forbes magazin legfrissebb listája szerint, csak tavaly 33 új milliárdosa lett a kínai fővárosnak, amivel megelőzte New Yorkot, ahol csak 7 darab új belépő lett. Ezzel 100-99 az állás a két metropolisz között - számolt be a tévécsatorna.

Az új pekingi milliárdosok legtehetősebbje a Pop Mart nevű cégével az ázsiai játékpiacon taroló 34 éves iparmágnás, Wang Ning, az abszolút leggazdagabb pedig a TikTok alapító Csan Ji-ming, aki a tavalyi évben megduplázta személyes vagyonát, amely így már több mint 35 milliárd dollárra rúg. 

De az amerikaiak adják a leggazdagabbakat a listára: az első helyezett a 177 milliárd dolláros magánvagyonnal rendelkező Amazon-alapító Jeff Bezos. Felkerült a top5-be a Tesla és a Space X többségi tulajdonosa, Elon Musk (151 milliárd dollár), Bernard Arnault francia üzletember és családja (Louis Vuitton, 150 milliárd dollár), Bill Gates (Microsoft, 124 milliárd dollár) és Mark Zuckerberg (Facebook, 97 milliárd dollár).

Kínában viszont más nagyvárosokban is nő a leggazdagabb koncentrációja: Peking mellett Sencsen, Sanghaj és Hangcsou szerepel a legtöbb milliárdosnak otthont adó városok tízes listáján az ötödik, hatodik és tizedik helyen.

Magyarországról Mészáros Lőrinc a 2035. heyre, Csányi Sándor pedig a 2378. helyre került, 1,5, illetve 1,2 milliárd dolláros vagyonnal, miután az amerikai szerkesztőség ismét elfogadta a magyar Forbes becsléseit.