Eszerint a Daimler AG és a kínai BAIC Motor közös vállalkozása, a Beijing Benz Automotive Co (BBAC) két pekingi üzemében egy új műszak hozzáadásával és a munkanapok számának növelésével 45 százalékkal tervezi növelni a névleges gyártókapacitást.

A két pekingi üzem gyártási kapacitását nem adta meg a közlemény, de korábbi beszámolók alapján együttes kapacitásuk évi 520 ezer járműre tehető.

QP | Quality Placement

A két üzemen kívül a BBAC egy harmadik gyárral is rendelkezik Pekingben, amely elektromos autókat állít elő évi 115 ezres tételben.

Kína a Daimler legnagyobb piaca, a cég több autót értékesít az országban, mint Németországban és az Egyesült Államokban együtt. A BBAC tavaly 611 ezer Mercedes autót értékesített, 8 százalékkal többet az előző évi 567 ezernél.

A BBAC 49 százalékban a stuttgarti Daimler és annak kínai érdekeltsége tulajdonában van, a BAIC Motor 51 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A BAIC anyavállalata, a BAIC Group a Daimler 5 százalékos részvényese.

A kínai Geely autóipari konszern 9,7 százalékos részesedéssel rendelkezik a Daimlerben. A Daimler és a Geely jövőre kezdi meg elektromos autók közös gyártását Kínában.

A Daimler teherautó gyártó együttműködést is folytat Kínában a Beiqi Foton vállalattal, amely szintén a BAIC Group része.